Demo Gratis test Offerte aanvraag Bel me terug
19September
GGI Veilig
Op 16 juli 2019 is de GGI Veilig aanbesteding definitief gegund. Deze aanbesteding is georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en is bedoeld om gemeenten te ondersteunen bij het verhogen van de digitale weerbaarheid en het veiliger maken van de ICT-infrastructuur.
By Jan Willem Plokkaar Topics: Public sector

Beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid

De Nederlandse gemeenten hebben een grote verantwoordelijkheid om hun informatievoorziening te beveiligen en beschermen. De eisen die gesteld worden aan de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van deze informatiesystemen is beschreven in de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO).

GGI-Veilig bestaat uit een portfolio van producten en diensten voor operationele informatiebeveiliging. Via GGI-Veilig kunnen gemeenten actieve netwerk security monitoring afnemen. Ook worden beveiligingsproducten voor de gemeentelijke ICT-infrastructuur afgenomen (zoals bijvoorbeeld firewalls, anti-DDOS, end-point protection). Tot slot kunnen beveiligingsexpertise diensten worden afgenomen.

De winnaars

KPN is de aanbestede leverancier voor perceel 1 (Managed SIEM/SOC dienstverlening). KPN, Protinus IT en Telindus tekenden voor perceel 2 (Aanvullende security producten/diensten). Voor perceel 3 zijn zes leveranciers geselecteerd: Capgemini, BDO Advisory, KPN, Ordina, IT-Staffing en Protinus IT (security expertise diensten).

Protinus IT & Holm Security

In de aanloop naar de aanbesteding bleken Protinus IT en Holm Security een goede match te zijn op het vlak van één van de deelpercelen; Vulnerability scanning. Door toenemende ervaring binnen de Gemeentelijke sector, wil Holm Security graag bijdragen aan het beveiligen en beschermen van Gemeenten in Nederland. Dit doen we door middel van het creëren van inzicht in het IT-landschap én de awareness van medewerkers.

Voer vandaag nog een scan uit

Bij Holm Security willen we inzicht rondom kwetsbaarheden gemakkelijker en transparanter maken door het simpel uit te leggen en aan te bieden. Zo kan iedereen het gebruiken en begrijpen. We maken hiervoor gebruik van een online security omgeving waarin in één oogopslag duidelijk wordt wat de status van uw IT-omgeving is.

Om te bekijken wat de status is van uw IT-omgeving, nodigen we u van harte uit om een testscan uit te voeren. De komende maanden zullen we veel tijd investeren in het bereiken van Gemeenten. Voor wie niet kan wachten, neem gerust contact met ons.

About the author
Jan Willem has a long history working with sales within the IT security business. He previously worked with KPN and DearBytes in the Netherlands.

Jan Willem Plokkaar
06–51 39 94 80
janwillem.plokkaar@holmsecurity.com