Demo Gratis test Offerte aanvraag Bel me terug

Energie maatschappijen

Wij helpen u als elektriciteitsbedrijf bij het voldoen aan de nieuwe wetgeving

In augustus 2018 is er een nieuwe en belangrijke wetgeving in werking getreden op basis van de EU-richtlijn: NIS (netwerk- en informatiebeveiliging). De wet stelt hoge eisen aan IT-beveiliging voor alle elektriciteits- en energiebedrijven. Gebrek aan naleving kan leiden tot ernstige gevolgen voor bedrijven, bijvoorbeeld terugtrekking uit de markt. Dit betekent dat kwetsbaarheidsanalyses een vereiste worden. Deze nieuwe wetgeving komt boven op de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en stelt opnieuw hogere eisen aan IT-beveiliging.

Holm Security VMP helpt uw bedrijf met het onder controle krijgen van IT-security en het verschaffen van inzicht in hoe kwetsbaar uw organisatie is voor bedreigingen. Wij bieden u alle informatie die u nodig heeft om kwetsbaarheden te verhelpen en uw IT-security te versterken.

Holm Security – een ervaren speler op de energiemarkt

Holm Security is de grootste leverancier van geautomatiseerde en continue kwetsbaarheidsanalyses voor energie maatschappijen in Zweden. Dit maakt dat wij veel ervaring hebben met het oplossen van uw specifieke uitdaging. Bekijk hier enkele voorbeelden van energiebedrijven waarmee we samenwerken.

NIS - vereisten voor gestructureerde IT-security

De NIS-richtlijn vereist dat alle organisaties die belangrijke activiteiten uitvoeren, zoals elektriciteitsvoorziening, moeten aantonen dat ze systematisch, gestructureerd en continu met de beveiliging in hun IT-omgeving werken. De achtergrond van deze NIS-richtlijn is het verhoogde dreigingsscenario voor alle soorten organisaties.

Foreign powers – een nieuwe groeiende dreiging

In 2015 waren buitenlandse mogendheden verantwoordelijk voor meer dan 100.000 aanvallen. Dit is een enorme stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Het doel van deze aanvallen is om toegang te krijgen tot geheime informatie of om computers en servers te gebruiken om aanvallen in andere landen mogelijk te maken. Nieuwe wetgevingen dringen er op aan dat alle energiebedrijven hun beveiliging verbeteren om uiteindelijk bestand te zijn tegen deze nieuwe vorm van dreiging.

De AVG verhoogt de vereisten voor beveiliging

De nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is bedoeld om de bescherming van het individu te versterken door hogere eisen te stellen aan organisaties die persoonsgegevens registreren of verwerken. Daarnaast dient de wet om een goede beveiliging te verzorgen die hen beschermt tegen datalekken. Als er een lek optreedt, moet dit worden gemeld. Organisaties die niet voldoen aan de nieuwe wet van de EU, ontvangen mogelijk een aanzienlijke boete van maximaal vier procent van de wereldwijde omzet van het bedrijf.