Demo Gratis test Offerte aanvraag Bel me terug

Social engineering

Aanvallen per e-mail worden steeds geavanceerder

Social engineering bevat methoden om mensen te manipuleren en zodoende vertrouwelijke informatie vrij te geven. Deze nieuwe methode is een alternatief op de klassieke inbraak of meer technische hack methodes. Social engineering vindt vaak plaats met behulp van e-mail en omdat de aanvallen steeds geavanceerder worden, wordt het steeds lastiger om je hiervoor te beschermen. Aangezien spamfilters geen volledige bescherming kunnen bieden, is de beste beveiliging tegen deze aanvallen de awareness van de gebruiker. Door middel van phishing-simulaties en educatie- en awareness informatie kunt u ze trainen.

Ransomware

Ransomware-aanvallen zijn één van de grootste beveiligingsbedreigingen. Deze aanvallen beginnen vaak met een e-mail, waarbij gebruikers worden misleid om een gevaarlijke code (virus) te installeren. De ransomware zal zich vervolgens in het netwerk verspreiden en infecteert de computers en servers binnen het netwerk. De netwerk onderdelen worden versleuteld en vaak wordt losgeld gevraagd om de computers en servers te unlocken. Ransomware heeft niet alleen invloed op de productie, bijvoorbeeld in fabrieken, maar kan hele organisaties ontwrichten

Phishing

Phishing-aanvallen targeten vaak gebruikers om gevoelige informatie te stelen. Denk aan bankinformatie, creditcardinformatie, bedrijfsgeheimen, e-mailregistratie-informatie en inloggegevens. Door dergelijke gegevens te verkrijgen, zijn criminelen in staat om aanvallen uit te voeren.

Spear phishing

Door de transparantie van het internet kunnen steeds geavanceerdere spear-phishing-aanvallen worden uitgevoerd. Criminelen kunnen handmatig of met behulp van programma's eenvoudig achterhalen wie de CEO of CFO van uw organisatie is. Door zich voor te doen als een bekend persoon, kunnen verschillende methoden worden gebruikt om gevoelige informatie te verkrijgen, of een persoon ertoe te bewegen schadelijke handelingen te verrichten.

Lekken van persoonlijke data

Social engineering kan worden gebruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te laten lekken, iets wat in strijd is met de AVG. Dit gebeurt door middel van zogenaamde spear phishing, waarbij de crimineel zich voordoet als de CEO die om, bijvoorbeeld, een lijst van alle werknemers vraagt.

Lekken van intellectueel eigendom

Social engineering wordt steeds vaker gebruikt om bedrijfsgeheimen te bemachtigen. Dit wordt vaak gedaan door middel van spear phishing. Bijvoorbeeld een crimineel die zich voordoet als de CEO of de CFO en om het laatste jaarverslag vraagt. Voor een beursgenoteerd bedrijf kan dit soort lekken, van niet-openbare economische informatie, catastrofale gevolgen hebben.

Onze oplossing

Social engineering wordt steeds vaker gebruikt om bedrijfsgeheimen te bemachtigen. Dit wordt vaak gedaan door middel van spear phishing. Bijvoorbeeld een crimineel die zich voordoet als de CEO of de CFO en om het laatste jaarverslag vraagt. Voor een beursgenoteerd bedrijf kan dit soort lekken, van niet-openbare economische informatie, catastrofale gevolgen hebben.

Uitdaging:Oplossing:Beschrijving:
Bescherm gebruikers tegen social engineering zoals: ransomware, phishing en spear phishing.
Fraud Risk Assessment
Met Fraud Risk Assessment kunt u e-mailaanvallen simuleren en op basis van de verzamelde gegevens de gebruikers opleiden om de veerkracht tegen dit soort aanvallen te verbeteren.
Continue awareness programma om gebruikers op de hoogte te houden van de nieuwste bedreigingen.
Fraud Risk Assessment
Met onze service Fraud Risk Assessment kunt u, via een zeer eenvoudig platform, continu simulaties uitvoeren (bijvoorbeeld 4 keer per jaar) en gebruikers trainen in de bewustwording.
Zorg ervoor dat de juiste gebruikers de juiste informatie krijgen.
Fraud Risk Assessment 
Met ons product Fraud Risk Assessment wordt informatie over educatie en bewustzijn automatisch naar uw gebruikers verzonden, op basis van hun betrokkenheid bij de simulatie. Dit zonder dat u weet welke gebruikers wat hebben gedaan (Privacy by Design).
Meet dat gebruikers na verloop van tijd bewuster worden.
Fraud Risk Assessment 
Via onze dienst, Fraud Risk Assessment kunt u verschillende simulaties vergelijken om trends te herkennen.


Bel me terug

We vertellen u graag meer over Holm Security. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.