Demo Gratis test Offerte aanvraag Bel me terug

Web Applicatie Scanning

Web apps – een veel gekozen doelwit

Vele onafhankelijke experts schatten in dat ongeveer 70% van alle webapplicaties (websites) gehackt kan worden. Gartner stelt dat 75% van de aanvallen in de applicatielaag plaatsvinden, wat webapplicaties tot de meest kwetsbare laag in uw IT-omgeving maakt. Het feit dat webapplicaties worden blootgesteld aan het internet verhoogt het risico aanzienlijk dat deze kwetsbaarheden worden gebruikt door personen met kwade bedoelingen.

Automatische en continue scan van web applicaties

Onze webapplicatiecans scannen automatisch en continu uw webapps en REST API’s op een steeds groter wordend aantal kwetsbaarheden. De scan detecteert kwetsbaarheden die verband houden met gebrekkige codes, onjuist geconfigureerde systemen, zwakke wachtwoorden en blootgestelde systeeminformatie, persoonsgegevens en code.

Met behulp van uitvoerige informatie, slimme tools en onze support prioriteert en herstelt u of uw IT-partner effectief de kwetsbaarheden die worden ontdekt voordat ze worden benut door iemand met kwade bedoelingen.

Parallel aan het scannen van uw webapplicaties, kunt u op elk gewenst moment on demand scannen, bijvoorbeeld in verband met veranderingen binnen uw omgeving.

Bestrijkt de gehele IT-omgeving

Onze scanners scannen uw openbare webapps en systemen, die toegankelijk zijn via het internet. Door een of meer Scanner Appliances te installeren in uw lokale omgevingen, achter uw firewalls, kunnen we al uw webapplicaties scannen, zelfs als uw IT-omgeving zich op verschillende fysieke locaties bevindt. Alle scangegevens die door onze Scanner Appliances worden verzameld, worden gepresenteerd in ons Security Center.

Vulnerability manager

Vulnerability Manager is een krachtig tool om effectief te kunnen werken met kwetsbaarheden, ongeacht het aantal. U sorteert, groepeert, negeert en prioriteert de kwetsbaarheden exact op de manier die voor u het beste werkt. De tool biedt een scala aan functies voor een effectieve samenwerking binnen uw organisatie en met externe partners zoals uw IT-partner.

Continuous Monitoring

In Continuous Monitoring configureert u snel en eenvoudig de monitorering van wijzigingen die meldingen genereren. Deze tool voorkomt de noodzaak om te werken in het Security Center. In plaats daarvan ontvangt u een bericht als er een nieuwe kwetsbaarheid optreedt, bij wijzigingen van het platform en wanneer kwetsbaarheden zijn verholpen. U kunt eenvoudig punten aangeven, bijvoorbeeld systemen die persoonsgegevens (AVG compliancy) verwerken of een specifiek netwerk om informatie te krijgen over poorten die worden geopend of gesloten.

Remediation

Deze management flow is grotendeels geautomatiseerd. U maakt zelf het framework voor wanneer een case moet worden gemaakt en hoe deze worden toegewezen. De tool ondersteunt de integratie met externe systemen.

Reports

Via deze service vindt u een grote hoeveelheid kant-en-klare rapport sjablonen en u kunt uw eigen rapporten creëren. Desgewenst aangepast voor zowel technici en specialisten als management, directeur en raad van bestuur. De rapporten worden met encryptie verzonden naar bijvoorbeeld uw IT-partner of leverancier.  U kunt niet alleen automatische rapporten volgens uw gewenste planning opvragen, maar ook op elk gewenst moment rapporten creëren.

Functies voor AVG compliancy

De netwerkscanner biedt een scala aan ondersteunende functies voor compliancy met de AVG wetgeving. U kunt o.a. uw systemen die persoonsgegevens verwerken markeren om ze te bewaken. Ook kunt u automatisch en continue rapporten creëren voor de verantwoordelijke medewerker(s).